Tenisin efsanesi Özel Vasıf hayatını kaybetti

Tenisin efsanesi Özel Vasıf hayatını kaybetti

Kıbrıs tenisinde önemli bir yeri olan, yurt içi ve yurt dışı birçok şampiyonluğun yanı sıra birçok sporcu yetiştiren Özel Vasıf, 90 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Vasıf’ın vefat haberini Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gazioğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaşayan efsanemiz Özel Vasıf ablamızı dün akşam maalesef kaybettik. Onu her zaman modern tarzı, güler yüzü ve başarı hırsıyla hatırlayacağız. İsmini, yaşamın her alanında göstermiş olduğu başarılarını, gelecek nesillere aktarmak, bu ülkeye daha fazla Özel Vasıf'ların yetişmesini sağlamak boynumuzun borcudur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Nur içinde yat Özel ablam”

 

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, 2014 yılında düzenlediği Yılın Başarılıları Ödül Töreni’nde Vasıf’a Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü takdiminde bulunmuştu.

 

Özel Vasıf kimdir?

9 Şubat 1934’te Lefkoşa’da doğdu. Küçük yaşlarda yüzmeye başladı. 15 yaşında İngiltere’ye gitti ve orada tenisle tanıştı. 1954’te Field Club’a üye oldu. İlk şampiyonluğunu 1960’da kazandı. Tenis çalışmalarına 1963’ten itibaren Çetinkaya kortlarında devam etti. 1963’te önce Trodos’ta, daha sonraları Ankara Elmadağ’da, İsviçre ve Avusturya’da kayak sporuyla uğraştı. 1966-1971 yılları arasında CENTO’daki görevi nedeniyle Ankara’da bulunurken 19 Mayıs Tenis Kulübü’nde 4 şampiyonluk kazandı. Kıbrıs’a döndükten sonra 1972-1974 yılları arasında Field Club’ta Rum, İngiliz, Amerikan ve Fransız tenisçiler arasında şampiyonluklar kazandı. 1975’te Lefkoşa Şehir Kulübü’nün kurulmasından itibaren tenise burada devam etti. 1980’de İslam Oyunları’nda tenis müsabakalarında ülkemizi temsil etti. 1992’de Lefkoşa Şehir Kulübü’nün Tenis Ligi şampiyonluğunu kazanan kadrosunda yer aldı. 1995 yılına kadar teniste şampiyonluklar kazandı, tenisçiler yetiştirdi, yurt dışında turnuvalara katıldı. Şehir Kulübü Yönetim Kurulu’nda görev yaptı. Tenisi 2001’de bıraktı.

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.